12 januari 2016

Koninklijke onderscheiding voor (oud-)brandweervrijwilliger Henk Cremers.

Eerste lintje gemeente Berg en Dal naar brandweer . Op 12 januari heeft burgemeester Mark Slinkman een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Henk Cremers uit Ooij.  De plechtigheid vond plaats in de brandweerkazerne te Beek. Henk Cremers ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn langjarige gedreven inzet als brandweervrijwilliger. Henk Cremers werd in 1975 benoemd tot aspirant brandwacht bij de vrijwillige brandweer Ubbergen. Tijdens zijn lidmaatschap volgde hij tal van opleidingen waardoor hij uiteindelijk bevoegd was voor de functie van bevelvoerder. In zijn 40-jarige loopbaan heeft hij zich op diverse terreinen onderscheiden en ingezet. Naast zijn kennis en ervaring, konden collega’s altijd op hem vertrouwen. Bij iedere oproep stond Henk Cremers paraat. Henk nam in december formeel afscheid als lid van de vrijwillige brandweer in verband met gezondheidsklachten, maar is nog wekelijks op de kazerne te vinden. 12 januari was dat weer het geval. Hij was zelfs, in gezelschap van de burgemeester die ook graag een oefening mee wilde maken, naar een oefening bij het Kulturhus in Beek gegaan en daar werden ze opgeroepen voor een buitenbrandje bij de kazerne. Daar werd hij aangenaam verrast met de aanwezigheid van collega’s, familie en vrienden. Burgemeester Slinkman hield een toespraak, waarna hij de onderscheiding opspeldde. Gelet op de duur en intensiteit van zijn inzet is Henk Cremers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. zie de foto’s DSC_1341 Henk Cremers naam DSC_1382 KO Henk Cremers naam