18 november 2014

Delegatie Tweede Kamer bezoekt de MUG gemeenten.

Maandagmiddag bezocht een delegatie van de  PvdA Tweede Kamer fractie een bezoek aan de MUG gemeenten. De kamerleden brachten eerst een bezoek aan de Buurtwinkel in Breedeweg, waarna ze naar de Hooge Hof in Groesbeek gingen. Vervolgens werd de  Groene Leefruimte in Beek aangedaan.  Ze eindigden in Millingen aan de Rijn, waar Manon Fokke, Astrid Oosenbrug en Yasmir Cegerek, met in hun kielzog lijsttrekker Thieu Hoeken van de PvdA en zijn medekandidaten, alsmede de huidige wethouders Leidy van der Aalst en Peter Wassink, een bezoek brachten aan de Tingieterij “de Tinnen Roos”, welke nu gevestigd is in het voormalige gemeentehuis. Door werden ze voorgelicht door Ramon en waarbij ook het project “Nieuw Werk” werd besproken. Na een korte demonstratie Tingieten door medewerker Willy Janssen ging het hele gezelschap naar zorgcentrum Gasthuis St. Johannes de Deo, waar men uitleg kreeg over het zorgcentrum en haar mogelijkheden door  Hubert Kolkman (Raad van Bestuur) en adjunct directeur Gerda Bos. Het gasthuis, dat in 1904 werd gebouwd, ondergaat een verbouwing, waarbij een nieuwe afdeling voor demente ouderen wordt gebouwd. De gasten kregen daarbij een rondleiding door het nieuwe gedeelte, waarbij ook bekend werd gemaakt dat de afdelingen specifieke namen krijgen, zoals de Werf, de Grens, de Ooijpolder en RijnWaal. zie de foto’s.DSC_0344 2e kamerleden PvdA (Large)