18 november 2014

Internationale bijeenkomst grensovergang Altena-Hettsteeg.

De burgemeester van de gemeente Groesbeek, alsmede de burgemeester van het Duitse Kranenburg waren maandagmiddag naar de grensovergang Altena-Hettsteeg gekomen om daar te praten met de Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma en de Duitse minister Barbara Hendricks over een spoedige openstelling van de grensovergang Altena/Hettsteeg. Aan Duitse zijde is de weg al zodanig ingericht, dat daar het autoverkeer over heen kan, terwijl aan de Nederlandse kant een z.g landbouwsluis is gemaakt, waardoor er nog geen auto’s langs kunnen. Het Ministerie heeft de gemeente Groesbeek verboden om de weg open te stellen, om de veiligheid van de beschermde diersoorten (in dit geval de steen- en kerkuilen) te waarborgen.  Het ministerie nog steeds van mening dat autoverkeer ernstige schade kan toebrengen aan de beschermde diersoorten, terwijl de gemeente Groesbeek zelf voorstander is, om met in inachtneming van extra veiligheidsmaatregelen, de weg aan te passen en de grensovergang open te stellen voor auto’s. Daardoor zou Groesbeek een rechtstreekse verbinding krijgen met Kranenburg. zie de foto’sDSC_0310Hettsteeg (Large)