30 oktober 2014

Dagbesteding ’t Höfke verandert in Ontmoeting: start 3 november

 Kalorama en de gemeente Ubbergen hebben de handen ineen geslagen om samen tot een nieuwe vorm van dagbesteding te komen. Dagbesteding in Beek, Berg en Dal en Ooij wordt met ingang van 3 november aangeboden vanuit de Buurtkamer in Beek en de Polderkamer in Ooij. De naam “dagbesteding” is veranderd in Ontmoeting. Het is bedoelt voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het zinvoller en actiever invullen van hun dag. Samen met de deelnemer onderzoeken we wat er te doen is in de directe omgeving. Een kopje koffie drinken en een spelletje doen is ook goed. Alles kan, we helpen de deelnemers graag op weg. In de ochtend gaan we gezamenlijk aan de slag om een gezonde lunch te bereiden, bijvoorbeeld zelfgemaakte verse soep met een broodje. Deze lunch kost 3 euro. U bent niet verplicht hieraan mee te doen. U mag ook uw eigen eten meenemen. Er wordt vanuit gegaan dat u zelfstandig naar de Ontmoeting komt. Lukt dit niet, dan wordt er samen met u naar een oplossing gezocht. De Ontmoeting in Beek is op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. In Ooij is de Ontmoeting op woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.DSC_0880 (Large)

U heeft behoefte heeft aan meer sociale contacten en activiteiten?

Tijdens de Ontmoeting is er op beide locaties tussen 10.30 uur en 14.00 uur een inloopmoment. Iedereen is van harte welkom tijdens die uurtjes. U mag tijdens het inloopmoment tegen betaling van 3 euro mee lunchen. Natuurlijk hopen we dat u meehelpt met de bereiding hiervan. Voor de koffie en thee betaalt u een vrijwillige bijdrage.

U wilt zich graag nuttig maken?

De Ontmoeting is op zoek naar vrijwilligers. We willen actiever aan de slag, meer het dorp in, dingen doen. Ook als u maar beperkt of incidenteel tijd heeft bent u welkom. Er zal altijd een professional aanwezig zijn op de locatie. Bij interesse nodigen we u uit eens binnen te lopen of contact op te nemen met Helen Toonen of Dorien Kuster (zie hieronder).

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in de Buurtkamer en de Polderkamer!

Algemene info

De Buurtkamer is in het Kulturhus in Beek (Roerdompstraat 6), in de ruimte waar voorheen Oosterpoort zat. Wilt u meer info? Neem dan contact op met Dorien Kuster via juffrouwdokus@hotmail.com of bel 06-46532303. De Buurtkamer Beek zit op facebook: Kulturhus Beek.

De Polderkamer is in Dorpshuis de Sprong in Ooij (Prins Bernhardstraat 3). Voor meer info kunt u contact opnemen met Helen Toonen: ht.kwartiermaker@gmail.com of bel 06-16289816. De Polderkamer zit ook op facebook: Polderkamer Ooij

Voor vragen kunt u ook terecht bij Ans Lukassen en Hans Cornelissen van Kalorama: 024-6847777

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.