4 februari 2014

Inloophuis Groesbeek deelt rozen uit

Vandaag, dinsdag 4 februari was het internationale Wereldkankerdag, een dag waarop wereldwijd is stilgestaan bij kanker. Om aandacht aan deze dag te schenken en aan mensen met kanker, heeft de IPSO, de doorgeefroos bedacht. De IPSO is de branchevereniging die mede ondersteund wordt door het KWF. Een doorgeefroos: zoals het woord al zegt een roos is om weg te geven aan voorbijgangers; en vooral een roos om ‘door te geven’; aan iemand die met kanker geconfronteerd is geweest en het moeilijk heeft (gehad). Een mooi en klein gebaar, met een persoonlijke boodschap of wellicht zelfs een kort woord erbij. Op 4 februari stond het Inloophuis Groesbeek met een kraam op de markt met doorgeefrozen en een gesprek (en een drankje, gesponsord door de marktkooplieden). Het Inloophuis Groesbeek heeft een regiofunctie en is een (t)huis voor mensen die met kanker in aanraking zijn gekomen. Voor zowel (ex-)patiënten als hun naasten, een lotgenotencontact. De kerngedachte van het huis is een rustpunt te zijn en steun te bieden voor deze groep mensen. Omdat we weten dat dit net zo belangrijk is, biedt het huis ook veel ontspanning en afleiding. Dit doen we in de vorm van verschillende activiteiten, variërend van een wandelochtend tot een creatieve workshop. Vanaf februari dit jaar is het Inloophuis gevestigd in de Mallemolen, Kloosterstraat 1, het cultureel centrum van Groesbeek. Wanneer u het Inloophuis wilt steunen of meer informatie wenst, kijk dan op www.inloophuisgroesbeek.nl of bel 06-1332 1531. Op dinsdag en donderdag zijn er vrije inloopdagen. zie de foto’s.DSC_6981 inloophuis (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.