21 september 2013

Afscheid burgemeester Schuurmans-Wijdeven in Millingen.

Na 3 1/2 jaar burgemeester van de gemeente Millingen aan de Rijn te zijn geweest, nam burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven vrijdagmiddag afscheid van haar gemeente. Het begon met een rijtoer in een open koets door de gemeente, waarna ze met haar gezin arriveerde bij Hotel Millings Centrum, waar voor genodigden een bijzondere raadsvergadering naar aanleiding van haar afscheid plaats vond. Diverse sprekers spraken hun loftuitingen uit over de burgemeester, die zelf als laatste het woord kreeg, hoewel het raadslid Theo van der Velden, die deze raadsvergadering leidde, het allerlaatste woord had.  De raadsvergadering werd gevolgd door een receptie voor genodigden. Later op de dag was er een afscheidsreceptie voor inwoners van de gemeente en werd er een serenade gebracht. (fanfares in Harmonie) Burgemeester Schuurmans wordt burgemeester van de gemeente Lingewaard. De waarnemend burgemeester van Groesbeek, Harry Keereweer, is inmiddels beëdigd als waarnemer van de gemeente Millingen aan de Rijn, waardoor hij twee gemeentes tot aan de herindeling zal gaan besturen. zie de foto’s.

DSC_1049 naam (Large)