20 september 2013

Auto te water in de Oude Waal te Ooij

Donderdagavond rond middernacht kwam er een melding, dat er een auto te water was geraakt in de Oude Waal aan de Ooijse Bandijk te Ooij.  Het was niet bekend of er nog slachtoffers in de auto aanwezig waren. Passanten (uit Ooij) hadden de auto met brandende achterlichten in het water zien liggen en belden 112. Zowel de brandweer van Nijmegen als van Ubbergen kwam ter plaatse en bij een eerste inspectie van de auto bleek er niemand meer in te zitten, maar het was niet bekend of er slachtoffers in het water lagen. Daarom werd ook de omgeving systematisch afgezocht. Later kwam de melding, dat de bestuurder zich gemeld had op het politiebureau in Nijmegen en daardoor hoefde men niet verder te zoeken. De auto hoort thuis in Groesbeek. Het hulpverleningsvoertuig van de Nijmeegse brandweer heeft het voertuig op de kant getrokken, waarna het door een sleepbedrijf is afgevoerd. De 39 jarige bestuurder uit Groesbeek was in Millingen de dijk opgereden en ter hoogte van de Oude Waal was hij een auto met één koplamp tegen gekomen, waardoor hij moest uitwijken en in de berm terecht kwam, waarna hij naar beneden schoot en aan de rand van het water, gedeeltelijk in het water belandde. Het gelukte hem, met alleen natte voeten uit de auto te komen, waarna de auto zelfstandig door gleed, het water in. De bestuurder, die licht gewond was, is te voet naar het politiebureau gegaan, na eerst nog bij een boerderij te hebben aangebeld, waar helaas niet werd open gedaan.   zie de foto’s DSC_0992 naam (Large)