21 september 2013

Nico de Witt marathon stopt.

De Nico de Witt marathon stopt. Deze halve marathon keert in 2014 niet terug op de hardloopkalender. Het Beekse hardloopfestijn was het feest van de Beekse supermarkteigenaar Jan de Witt, die er tot op hoge leeftijd zelf aan meedeed, overleed enkele weken geleden op 80 jarige leeftijd in Oostenrijk tijdens een wandelvakantie met vrienden op de Zugspitze. De afgelopen tijd is er over nagedacht hoe het nu verder moet met de Beekse marathon die genoemd was naar de supermarkt van Jan de Witt. Moet de traditie worden voortgezet als eerbetoon aan Jan of moet deze stoppen. De organisatie heeft nu, in overleg met de familie, besloten om om te stoppen. Met het stoppen van deze halve marathon is het  ook gedaan met de Kids Run, welke op dezelfde dag gehouden werd, zoals op onderstaande foto in 2008, die nog werd gestart op de Rijksstraatweg in Beek. De Kids Run maakte deel uit van deze marathon. zie de foto’s van de laatste marathon.

DSCF6477 naam (Large)