7 maart 2013

Aanrijding brommer-auto in Beek

Op de kruising N840-Verbindinsgweg/St. Hubertusweg te Beek vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. Rond 16:30 uur stond  een meisje op een bromscooter voor het rode fietslicht te wachten om over te steken richting Ooijpolder. Het meisje trok  alvast op en helaas kwam er vanuit de richting Nijmegen nog een grijze BMW aanrijden. Hij raakte het meisje vol met de rechter voorzijde van de auto midden op de fietsersoversteek. Het fietslicht stond nog net op rood, een paar seconden later was het waarschijnlijk groen geweest, er brandden nog twee witte bolletjes bij het wachtsysteem. Auto moest volop in de remmen, bestuurder was flink geschrokken enhet  meisje belandde op de grond. De brommer schoof een aantal meters door de parkeerhaven op terwijl het meisje een aantal meters werd meegenomen op de motorkap, waarna ze er af rolde. Dit werd door  een aantal mensen gezien en zij zijn te hulp geschoten. Eén van de getuigen kon ter plaatse EHBO verlenen. Het meisje was direct goed bij bewustzijn en aanspreekbaar. De auto had behoorlijke schade aan de rechterspiegel en de motorkap. Ambulance en politie zijn door een omstander gebeld. Ambulance-auto met verpleegkundige (stond  waarschijnlijk bij de brandweer in Beek) was zeer snel ter plaatse en hij heeft het meisje onderzocht en overeind geholpen. Politie kwam ook vrij snel en hebben de verklaringen opgenomen. Het letsel van het meisje lijkt mee te vallen en zij is door een toevallige omstander naar huis (Millingen)  gebracht. De politie heeft gezorgd voor transport van de bromscooter naar het huisadres van het meisje. Bij de bestuurder is nog een ademtest afgenomen maar deze was P, hij had dus niet gedronken. Hij had geen letsel opgelopen. zie de foto’s.

DSC_1497aanrijding_Beek