7 maart 2013

as. zondag Kampioenschap Maasheggenvlechten

Het 8ste Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten. Zondag 10 maart 2013 van 11.00 tot 16.00 uur nabij Oeffelt. Sinds mensenheugenis vormen de Maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. Dit gebied wordt beschouwd als het Oudste Landschap van Nederland. Om het oude, regionale ambacht heggenvlechten nieuw leven in te blazen en dit unieke landschap in ere te houden, is hetNederlands kampioenschap Maasheggenvlechten opgezet. Elk jaar komen weer duizenden mensen af op deze gezellige buitendag waar natuur en cultuurhistorie elkaar omarmen.  Een zorgvuldig geselecteerde heg zal in de traditionele Maasheggenstijl gevlochten worden. Elk van de bijna 40 teams van twee tot vier personen krijgt een eigen stuk heg toegewezen. Onder het toeziend oog van publiek en jury strijden zij om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zullen vlechters uit Engeland, Frankrijk en België hun eigen vlechtstijlen demonstreren.  Het gevarieerde nevenprogramma biedt voor jong en oud vertier en informatie. Zo kun je trekpaarden, brandrode runderen, een schapendrijver, vendelzwaaiers en muzikanten bewonderen. Kinderen kunnen kalfjes aaien, pony rijden, een broodje bakken en hun eigen Maasheggenwerkstukje maken. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer veel informatiestands met natuur, cultuurhistorie en kunst in een grote horecatent.  Datum: zondag 10 maart11.00-16.00 uur (16.15 uur prijsuitreiking) Locatie: Oeffelt (tussen Boxmeer en Cuijk, routeborden volgen) Toegang en parkeren gratis Meer informatie: www.maasheggen.nl