20 december 2012

Conflict over C2000 mast op de Bouwkamp in Ooij

Op het industrieterrein de Bouwkamp in Ooij staat al jaren de C2000 zendmast. Nadat deze daar is geplaatst heeft Michael Gallant daarvoor zijn bedrijf gebouwd en de grond van de gemeente Ubbergen gekocht. Zo ook het gedeelte, dat toegang geeft tot de plek waar de zendmast staat. Op zich was dat geen probleem, ware het niet dat de eigenaar van de zendmast, VTS Driebergen, regelmatig werkzaamheden verricht, zonder dat ze het afwerken en zonder dat ze daarvan van te voren bericht geven. Zo heeft Michael erg lang met opengewerkte sleuven langs zijn bedrijf gezeten en lagen de kabels open en bloot. Daarbij kwam dat hij daar van de gemeente een schutting /hek van 4 1/2 moetst zetten, wat niet ging omdat VTS het niet had afgewerkt. Het gevolg daarvan was, dat hij kosten heeft moeten maken om alles weer in orde te maken. En deze kosten wordt al minstens 18 maanden over onderhandeld, maar niemand voelt zich verantwoordelijk. Ongeveer 1 1/2 week geleden was het bedrijf weer in Ooij aanwezig en was de weg aan het opmeten en men vertelde Michael, dat er werkzaamheden zouden worden verricht aan de zendmast. En ineens was vanmorgen een gedeelte van de Bouwkamp afgezet, zonder dat dit van te voren doorgegeven was. Dit was een reden voor Michael om zijn onderhandelingen over de kosten voort te zetten. Intussen stond er een grote kraan, welke speciaal uit Belgie was overgekomen en diverse mensen die daar aan het werk zouden gaan, afkomstig uit diverse delen van het land. Totoaal 6 man. Zij stonden daar al vanaf 08.00 uur, maar beide partijen zijn niet tot elkaar gekomen en in de loop van de middag vertrok het hele gezelschap weer, zonder de werkzaamheden te hebben verricht om waarschijnlijk op een later tijdstip, hopenlijk wel na overleg, terug te komen. Wordt waarschijnlijk vervolgd.  zie de foto’s.
DSC_3261_C2000