1 juli 2012

25e Dag van het Historisch Vervoer in Millingen

In Millingen werd zondag voor de 25e keer De Dag van het Historisch Vervoer gehouden, welke geldt als een van de grootste evenementen op dat gebied in Oost-Nederland. Duizenden bezoekers waren  naar Millingen gekomen om de opgepoetste klassiekers te bewonderen. Er was meer te zien dan alleen oude auto’s. Kleine motoren, bestuurd door even zo kleine bestuurders, raceten door de Willibrordstraat, hetgeen een oorverdovend lawaai teweeg bracht. Er was een Oosters plein met Japanse auto’s, hapjes en sumoworstelen. En natuurlijk ontbraken de kraampjes met onderdelen en miniatuurvoertuigen niet. Helaas was de stoet met oldtimers nog niet in het Rijndorp aangekomen toen deze foto’s gemaakt werden. Verplichting bij het “Landjuweel” van de schutterijen in Doornenburg waren daar de oorzaak van. Overigens had deze dag een aantal jaren geleden een andere naam en is deze huidige naam pas enkele jaren in gebruik, nadat een nieuwe opzet was gemaakt. zie de foto’s.

DSC_3341_Hist_vervoer

zie ook de foto’s van Herman Leensen