6 mei 2012

Inwoner gemeente Ubbergen dubbel in de fout

Millingen aan de Rijn, 06-05-2012 • Zaterdag om 17.00 uur kreeg de politie een tip dat op een parkeerplaats aan de Rijndijk een man in een auto zat die zwaar onder invloed zou zijn. Een check in de systemen wees uit dat het dezelfde auto betrof die een dag eerder op die locatie op een groep jongeren was ingereden. De politie ging snel met meerdere eenheden ter plaatse.
Aanrijdende agenten zagen de betreffende auto op de Heerbaan rijden en hebben deze stopgezet. Bij de bestuurder, een 50-jarige inwoner van de gemeente Ubbergen, werd een blaastest afgenomen. De man blies een “F” en kon gelijk mee naar het bureau voor een ademanalyse. Die gaf een uitslag van 845 ug/l (ofwel 1,94 promille), zeer ruim boven de wettelijke grens van 220 ug/l en ook boven de invorderingsgrens van 570. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor rijden onder invloed. Tevens is er melding gemaakt aan het CBR voor een zogeheten onderzoek rijvaardigheid. 

Maar hiermee was de zaak voor de 50-jarige verdachte nog niet klaar. Later die zaterdagavond werd hij tevens aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De politie was sinds vrijdagmiddag na een melding hierover al bezig met een onderzoek. Rond 17.00 uur was de man, vermoedelijk onder invloed, op dezelfde parkeerplaats aan de Rijndijk op een 16-jarige jongen op een fiets ingereden. De jongen stond daar op dat moment met een groepje vrienden. De verdachte zou zonder enige aanleiding zonder gas te minderen in de richting van de jongen zijn gereden. Die lukte het om opzij te springen. Het groepje is daarop weggefietst, waarna de bestuurder nog eens tevergeefs zou hebben geprobeerd om op hen in te rijden.De politie is na de melding ter plekke gaan kijken, maar trof toen de verdachte niet meer aan. Wel is met enkele getuigen gesproken en van de 16-jarige een aangifte opgenomen. De verdachte zit ingesloten voor verhoor en is inmiddels in verzekering gesteld.  Bron Regiopolitie Gelderland-Zuid