7 mei 2012

Feestelijke zondag in en bij Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Zondag was het de gehele dag feest in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. ’s Morgens werd gestart met een live uitzending van Omroep Groesbeek met Jan de Valk in de Koepel, gevolgd door een veiling van  kunstwerken van beeldhouwer/schilders uit Nijmegen en omgeving o.l.v. veilingmeester Harry Peppinck. Daarbij was live muziek van salonorkest ‘Die Flegel’. De middag was geheel gevuld met allerlei activiteiten binnen en buiten en optredens van  Bill Baker’s Big Band en Smartlappenkoor ’t Mag geen naam hebben’, die ook samen heel goed konden optreden. Op het buitenterrein van het museum waren o.a. demonstratie levende oorlogsgeschiedenis door figuranten, ezelknuffelen en ezelwandelen met de Ezelboer uit Goch, radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogsjaren en doedelzakspeler Mc Spearburgh. zie de foto’s.
DSC_3839_bevrmuseum