6 mei 2012

Bevrijdingsfeesten in Wageningen

Zaterdag 5 mei werden de Bevrijdingsfeesten weer uitbundig gevierd in Wageningen. Wij hadden het genoegen om samen met een aantal veteranen dit evenement te bezoeken. De bezoekers werden met oude voertuigen opgehaald van het station Ede-Wageningen in Ede en naar het feestterrein in Wageningen gebracht. Daar konden de veteranen naar hartelust  oude herinneringen ophalen en zich te goed doen aan de vele voertuigen en andere oude herinneringen uit de tijd van 1940-1945. Parachutisten, die de vlaggen kwamen brengen, werden gedropt en er waren diverse muzikale optredens. Toen het defilé begon, begon het ook te regenen en menig veteraan (en toeschouwer) had daardoor een nat pak. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het leek erop alsof de bevijding opnieuw aan de gang was. Handen van de mensen langs de weg werden geschud en de speldjes en vlaggetjes werden uitgedeeld, terwijl vliegtuigen oven het parcours vlogen. Een geweldige happening. zie de foto’s.

DSC_3481bevrijding