2 mei 2011

Start werkzaamheden met verkeersproblemen in Beek

Vandaag zijn dan de echte werkzaamheden aan de kruising N35 en N 840 in Beek van start gegaan en gelijk gaf het al grote verkeersproblemen. Omdat de verkeerslichten anders werken dan normaal (het schema is anders) en omdat het verkeer van alle kanten dezelfde tijd krijgt, was het al vroeg een verkeerschaos. Later op de dag ging dat beter, maar door de werkzaamheden stokte het diverse keren en stonden de auto’s kris kras door elkaar. zie de foto’s.

DSC_9654kruispunt


Bron: De Gelderlander 020511

BEEK – Op de eerste dag van de werkzaamheden aan de grote kruising van Beek is het verkeer in de avondspits meteen hopeloos vastgelopen. Met name de Rijksweg N325 van Nijmegen richting Beek liep de vertraging op tot 20 minuten, op een traject dat anders binnen 3 minuten te passeren is.

De oorzaak waren de noodverkeerslichten die gisteren bij de kruising werden geplaatst. De afstelling was de meest eenvoudige: de automobilisten uit allevier de richtingen kregen één voor één gewoon allemaal even lang groen licht. De verkeersstroom uit Nijmegen kon daardoor helemaal niet voldoende afgewerkt worden, op de andere toevoerwegen waren geen problemen. Ook de uitvoegstrook linksaf de polder in was nog eens afgesloten, omdat die verlengd gaat worden. Dat leverde een extra vertraging op.

Daarbij hadden de automobilisten nog het geluk van de meivakantie. Bij een normale drukte was de file vermoedelijk tot aan het Trajanusplein komen te staan en was er vermoedelijk in de stad een enorm verkeersinfarct ontstaan.

De werkzaamheden zijn gepland tot eind juni, dus zonder extra maatregelen is een wekenlange chaos te verwachten. Veel automobilisten zullen na deze ervaringen op de eerste werkdag vermoedelijk ook massaal op zoek gaan naar sluiproutes. De Ooijse dijken, de Persingensestraat, de Rijksstraatweg in Beek en de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal kunnen zich opmaken voor flink wat extra drukte.