4 mei 2011

Feestelijke onthulling gedenkplaquette in Erlecom

Woensdagmiddag, 4 mei, vond in Erlecom de feestelijke othulling plaats van de gedenkplaquette, welke herinnert aan de gebeurtenis van 3 oktober 1944, welke daar heeft plaats gevonden. Op die datum ontplofte een Duitse granaat in de kelder van de boerderij, waardoor 3 Amerikaanse parachutisten werden gedood en 7 Amerikanen werden gewond. De compagniescommandat, Captain Van Poyck, verloor daarbij een been, maar overleefde de oorlog. Deze gebeurtenis was reeds lang bekend, maar de juiste locatie werd onlangs pas gevonden. Eén van de Amerikaanse veteranen, die op 3 oktober 1944 Erlecom met de E-Compagny verdedigde is George Roth (92) en hij was nu aanwezig om samen met burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergen de gedenkplaquette te onthullen. Dit gebeurde in aanwezigheid van zijn familie en een aantal Amerikaanse en Nederlandse genodigden, waaronder de Amerikaans militair ataché, colonel Stimson. 
DSC_0228_Erlecom_copy