24 februari 2010

Opnieuw airbags gestolen in Ooij

De afgelopen nacht is er opnieuw ingebroken in twee personenauto’s aan de Marialaan in Ooij. De beide auto’s, een Opel Zafira en een Opel Astra, werden allebei ontdaan van hun airbags, waardoor er een grote schadepost is ontstaan. Omstreeks 03.00 uur heeft een bewoner van de Marialaan een auto weg horen scheuren en vanmorgen bleek er dus te zijn ingebroken. De afgelopen dagen zijn er nu minimaal uit vtier auto’s in Ooij de airbags ontvreemd. Eén van de gedupeerden heeft bij een plaatselijke garagehouder gehoord, dat met name Opels het doelwit zijn van deze acties. Er is aangifte gedaan bij de politie en getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie op het nummer 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000. zie de foto’s, gemaakt door de gedupeerde eigenaar

Bron: NU
Airbagdieven teisteren Drenthe
Uitgegeven: 6 maart 2010 15:50

ASSEN – De politie in Drenthe tast in het duister over de vele diefstallen van airbags, die het afgelopen half jaar in de provincie zijn gepleegd. Vooral airbags uit Opels zijn geliefd roofgoed, meldde de politie zaterdag.
Sinds september zijn in heel Noord-Nederland ruim tweehonderd auto-eigenaren slachtoffer geworden van airbagdiefstal.
In Drenthe werden er 107 gestolen en nog steeds komen er volgens de politie aangiftes binnen. In totaal zijn er uit negentien Drentse plaatsen aangiftes binnengekomen. Waarom juist de Opels populair zijn, is de politie niet duidelijk.

Dieven slaan vooral toe in plaatsen die langs snelwegen liggen. Dat is het zogeheten snelwegbanditisme. Op de zwarte markt leveren airbags vaak honderden euro’s op, weet de politie te melden.