24 februari 2010

Gratis fruitdoosje voor Ubbergse kinderen.

Sedert januari zijn de basisscholen in Ubbergen officieel gestart met "SchoolGruiten". Dit is een programma waarin de promotie van het eten van fruit en groenten "centraal staat. De kern van het SchoolGruitenprogramma is het gezamenlijk eten van fruit en groenten in de klas: Het "Gruiten". De gemeente financieert vanaf januari 4 maanden de wekelijkse levering van één portie fruit (of soms ook groente) voor alle basisschoolleerlingen. Daarom worden aan alle leerlingen gratis fruitdoosjes geleverd, waardoor de gemeente hoopt, dat ouders en kinderen zelf hun dagelijkse portie vitamines gaan meebrengen. Vanmorgen deelde wethouder Leidy van der Aalst de eerste gratis doosjes uit aan leerlingen van de basisschool Opweg in Ooij en aan de leerlingen van de St. Laurentiusschool in Kekerdom. Donderdag doet ze hetzelfde op de basisschool ’t Bijenveld in Leuth en De Biezenkamp in Beek. De actie, welke een initiatief is van de gemeente Ubbergen, wordt ondersteund door de GGD Regio Nijmegen. zie de foto’s.