1 november 2009

Buurt baalt van Bartje

De bewoners van de Ooijse Prinses Beatrixstraat balen van Bartje (zoals het in de volksmond genoemd wordt) en zijn het meer dan zat. Al jaren wordt hun uitzicht verpest en worden hun parkeerplaatsen voor hun deur ingenomen door voertuigen van de familie van Kerkhof, die al jaren in een juridische strijd gewikkeld is met de gemeente Ubbergen. Die strijd hebben ze inmiddels voor een deel gewonnen en dat heeft de gemeente al veel geld gekost. Sinds begin september is bij al die voertuigen een grote winkelwagen gekomen, die, weliswaar voor de deur van de familie van Kerkhof staat, maar die ook het uitzicht belemmert van de overburen, de familie Weijers. Men is het nu extra beu, omdat men inmiddels van de gemeente Ubbergen gehoord heeft, dat het nog wel drie jaar kan duren (als er beroepszaken komen) voordat de problemen zijn opgelost en dat gaat hen echt te ver. Ze begrijpen ook niet dat Bartje de strijd over hun rug wil voeren. Overbuurman Bas Weijers heeft daarom sinds vrijdag een spandoek in zijn tuin staan met de tekst: “Met dit uitzicht liever de gordijnen dicht” waarmee hij om aandacht schreeuwt voor zijn probleem en het probleem van de straat. zie de foto’s


Bron: de Gelderlander
OOIJ – Veerde in de jaren zeventig en later de buurt op als de claxon van de SRV-wagen klonk, in de Prinses Beatrixstraat in Ooij balen ze van de rijdende super. Het gaat dan wel om een heel oud exemplaar SRV-wagen. Het vehikel staat sinds bijna twee maanden geparkeerd in de straat en bederft het uitzicht. Dat vindt de overbuurman Bas Weijers in elk geval.

De wagen zou volgens Weijers allang weg moeten zijn. Ook op last van de gemeente Ubbergen. Maar de opgeschilderde wagen staat er nog steeds. Weijers is het zo beu dat hij afgelopen vrijdag een spandoek in zijn tuin plaatste met daarop de tekst: Met dit uitzicht liever de gordijnen dicht. In de buurt zijn al vaker protesten geweest tegen de diverse bedrijfswagens en aanhangers die de overburen in de straat parkeren. Volgens de omwonenden is in de plaatselijke verordening opgenomen dat die wagens er niet meer mogen staan.

De eigenaren van de SRV-wagen zien het probleem van de buurt niet zo. Volgens een woordvoerster heeft de gemeente Ubbergen het gezin verboden om voertuigen in haar tuin te zetten. Daarom moeten de wagens en aanhangers en dus ook de SRV-wagen op straat en in het zicht van de buurt geparkeerd staan. De gewraakte wagen zou opgeknapt worden en weer als rijdende supermarkt dienst moeten gaan doen.

De politie is op 9 september en op 13 september in de straat geweest vanwege het parkeerprobleem. Maar volgens een woordvoerder van politie ligt de bal bij de gemeente. Als het parkeerverbod in de algemene plaatselijke verordening is opgenomen kan de gemeente handhavend optreden en de SRV-wagen in de straat verbieden.