1 november 2009

Slagwerkconcert in Leuth

Zaterdagavond stond "De Vriendenkring" in Leuth bol van slagwerkactiviteiten. T.g.v. het 50 jarig bestaan van D.E.S (Door Eendracht Sterk) had de organiserende vereniging een avond in elkaar gezet onder de naam Percussion For Ever, wat zijn weerga niet kent. Na de opening door de voorzitter van de vereniging stond het podium vol met leden en oud-leden van de slagwerkgroep van DES, die gezamenlijk een aantal muziekstukken ten gehore brachten, waardoor de Vriendenkring op zijn grondvesten stond te trillen. Daarna was het de beurt aan de huidige slagwerkgroep van Des, gevolgd door een optreden van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost Nijmegen. En of dit nog niet genoeg was volgden er daarna nog een optreden van Slagwerkgroep Jubilate Deo Groesbeek. De avond werd vervolgens op indrukwekkende wijze gesloten door een optreden van XRETRO, die alleen en gezamenlijk met de slagwerkgroep DES, op hun manier de hardrockmuziek een ander eigen geluid gaven. zie de foto’s