13 april 2024

Gezamenlijke activiteiten schutterijen.

Deelnemers bij het luchtgeweerschieten in Kranenburg,

De schutterijen van Beek, Ooij en het Duitse Kranenburg hebben onlangs besloten om meer gezamenlijke activiteiten te organiseren.  En zo was vrijdagavond 12 april het eerste “BOK schieten”. In Kranenburg werden wedstrijden in luchtgeweerschieten georganiseerd in het verenigingsgebouw van de Kranenburgse schutterij, Schützenverein Kranenburg-Scheffenthum. Kranenburg en Beek ( schutterij BUB) hadden al een samenwerking met de schutterij  St. Sebastianus Gendt, maar Gendt kon vanwege planningsredenen dit jaar niet deelnemen aan de traditionele PLK (pistool/luchtgeweer/kruisboog)-vergelijkingswedstrijd tussen de clubs uit Beek-Ubbergen, Gendt en Kranenburg en daarom heeft de Schutterij Eendracht Ooij, dit jaar de plaats van Gendt ingenomen. De volgende data vinden plaats: 17 mei 2024 Kruisboogschieten in Ooij; 1 juni 2024 Pistoolschieten in Beek gevolgd door een barbecue. zie de foto’s (komen nog)