13 april 2024

Opening beeldenexpositie Twan Elissen in Zalmkerkje.

Twan, 3e van rechts, wordt toegesproken bij de opening van de tentoonstelling in Millingen aan de Rijn.

Beeldenexpositie Twan Elissen. Op zaterdag 13 en zondag 14 april is de beeldenexpositie van Twan Elissen in  het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn.  Om 11.00 uur was de opening van deze prachtige expositie, waarvan de organisatie in handen was van de familie van Twan. Zij hadden Twan verrast met deze expositie, hoewel Twan daar natuurlijk wel zelf, nadat het bekend geworden was, aan meegewerkt had. Twan Elissen heeft jarenlang als maatschappelijk werker in Millingen en omstreken gewerkt en daardoor is Millingen voor hem een dierbare plek geworden. Hij vindt het fijn dat zijn beeldhouwwerken nu in het mooie Zalmkerkje te zien zullen zijn. De expositie heet ‘In verbondenheid’. Verbondenheid blijkt een rode draad te zijn in het ontstaan van de beelden van Twan Elissen, onderhuids ook gevoed door het menselijke gemis van en verlangen naar verbondenheid. Ook beweging is een element in zijn vormgeving. Een beeld moet echt zijn, ergens over gaan, en weerspiegelt ook het innerlijk van de maker. Hopelijk gaat de bezoeker het bovenstaande ook herkennen en beleven in het Zalmkerkje. De expositie laat beelden zien van verschillend formaat en van verschillende steensoorten, maar alle beelden geven uiting van wat Twan in essentie in de originele steen verborgen zag. Hij geeft daarmee op een unieke manier de voorkeur aan echtheid boven schoonheid. U kunt de beelden, in diverse maten, nog bekijken en eventueel kopen in het Zalmkerkje op de Zalmstraat 8 in Millingen op zondag 14 april van 10-17 uur. zie de foto’s