25 maart 2024

Wethouder Irma van de Scheur bezoekt nieuw ingericht consultatiebureau in Groesbeek.

Wethouder Irma vd Scheur (2e van rechts) samen met medewerkers e.a. van het consultatiebureau.
Wethouder Irma van de Scheur bracht woensdagmiddag een bezoek aan het consultatiebureau in Groesbeek.Met een subsidie van de gemeente zijn alle consultatiebureaus in de gemeente Berg en Dal door de GGD aangepast om jonge kinderen (en hun ouders/verzorgers) te stimuleren om meer te bewegen. Kom je binnen dan merk en zie je dat bewegen belangrijk, leuk en eenvoudig is. Ieder consultatiebureau is anders ingericht. Zo zijn er bijvoorbeeld vloerstickers met patronen die kinderen springend kunnen volgen. Wandspeelgoed om staand te spelen. Een wandspiegel met beweegoefeningen en een dobbelsteen die aangeeft welke beweging je moet maken. Ook zijn er muurstickers met ‘Breng beweging in je dag’ en er zijn aankleedkussens met beweegoefeningen voor baby’s. Dit allemaal onder het mom ‘jong geleerd is oud gedaan’. Onder het mom: Jong geleerd is oud gedaan wordt het jonge kind op een beweegstimulerend consultatiebureau uitgedaagd om te bewegen. Ook komt daar het gesprek met ouders en verzorgers over het belang van bewegen makkelijker op gang. Naast de nieuwe inrichting is samen met sportstimulering Berg en Dal het beweeg en speelaanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar in kaart gebracht. Er is een flyer ontwikkeld en het aanbod is terug te vinden op de website van sportstimulering.Kijk hier voor meer info over het beweeg- en speelaanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar https://www.sportstimuleringbergendal.nl/peuters-0-4-jaar/   Zie de foto’s