8 november 2023

Servicepunt burgerzaken Millingen vaker open, andere servicepunten sluiten

Het servicepunt burgerzaken in Millingen aan de Rijn is vanaf 1 januari 2024 om de week geopend. Bij het servicepunt kunnen inwoners terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. De vraag naar afspraken in Millingen aan de Rijn neemt toe. Inwoners maken steeds minder vaak een afspraak bij de servicepunten in Beek, Leuth en Ooij. Daarom sluit de gemeente die servicepunten vanaf 1 januari.
De capaciteit die daar vrijkomt zet de gemeente in voor Millingen aan de Rijn en Groesbeek. De 4 servicepunten in de polder zijn nu om de beurt eens per 4 weken open. De laatste anderhalf jaar komt maar een handjevol mensen naar de servicepunten in Beek, Ooij en Leuth. Er is per ochtend plaats voor zo’n 18 afspraken, maar meestal zijn het er maximaal 5. In Millingen aan de Rijn is het dagdeel altijd vol. Daarom gaat Millingen nu eens per 2 weken open in plaats van eens per 4 weken. En sluiten de andere servicepunten. Ook een argument om de dienstverlening te concentreren bij de balies in Groesbeek en
Millingen aan de Rijn is het feit dat alle gemeenten vanaf 2024 te maken krijgen met een reisdocumentenpiek. Dit komt omdat de geldigheid van reisdocumenten in 2014 overging van 5 naar 10 jaar. Vanaf 2024 verwacht de gemeente 4 tot 5 keer zoveel aanvragen voor reisdocumenten. Burgemeester Mark Slinkman: “Een goede maar ook snelle serviceverlening aan onze inwoners is erg belangrijk. We kiezen er daarom als gemeente voor onze medewerkers in te zetten op die plekken waar de meeste vraag naar ondersteuning is zodat we de wachttijd voor inwoners zo klein mogelijk houden”.