8 november 2023

Tweewekelijkse ophaaldienst voor GFT-afval vanaf 2024.

Vanaf 2024 haalt Dar het hele jaar door iedere 2 weken gft-afval op .Op dinsdag 7 november besloot het college om de wekelijkse ‘zomerinzameling’ van gft-afval af te schaffen. Afgelopen zomer kon Dar niet genoeg personeel vinden om iedere week het gft-afval op te halen. Ook in de toekomst verwacht Dar niet genoeg personeel te vinden. Het gft-afval wordt dus vanaf 2024 het hele jaar door iedere 2 weken opgehaald. Als één van de weinige gemeenten had Berg en Dal een wekelijkse ‘zomerinzameling’ van
gft-afval. Dat betekende dat Dar in de maanden mei tot en met oktober het gft-afval iedere week kwam ophalen. De gemeente bood dit als service aan. Omdat een gft-container in de warme zomermaanden voor overlast kan zorgen door bijvoorbeeld stank en maden. Er werd tijdens de ‘zomerinzameling’ niet méér gft-afval ingezameld. Wethouder Alex ten Westeneind: ‘Regionaal hebben we gesprekken gevoerd over de wekelijkse inzameling van gft-afval. Uiteindelijk bleek het voor Dar niet mogelijk om voldoende gekwalificeerde chauffeurs te vinden voor de wekelijkse inzameling. Hierdoor wordt vanaf 2024 het gft-afval iedere 2 weken opgehaald. We betreuren dat we deze stap moeten nemen’. Wat betekent dit voor de kosten? In 2024 wordt het gft-afval iedere 2 weken opgehaald. Met het bedrag dat hiermee vrijkomt
verlagen we de afvalstoffenheffing van 2024. Vragen of meer informatie?  Voor meer informatie over het scheiden en ophalen van gft-afval, kunnen inwoners terecht op www.dar.nl/gft. Zij kunnen ook contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar  via info@dar.nl of 024-3716000