8 november 2023

Boerenmaasjazz & Marieke in de Waard van Kekerdom

Boerenmaasjazz en Marieke

Persbericht. Eerst een flink stuk wandelen in de mooie natuur van de Millingerwaard en aansluitend luisteren naar herkenbare jazzmuziek onder het genot van  een kloeke pils danwel een fonkelend glas rode wijn. Een zondag kan er slechter uit zien, maar dat ligt dan op zondag 19 november wel aan uzelf. Want deze zondag spelen Boerenmaasjazz & Marieke vanaf 15.00 uur in de Waard van Kekerdom. Boerenmaasjazz & Marieke spelen swingende jazz, zwoele Franse chansons, wat pop en een Nederlandstalig nummer. Zangeres en songwriter Marieke van Ruitenbeek (ook actief als dirigente en muziekdocent) is het stralende middelpunt van dit combo. Zij zingt de sterren van de hemel en doet dat met zichtbaar veel plezier. La Ruitenbeek voelt zich in tal van stijlen thuis. In 2018 bracht ze de single ‘Beek’ (met stip op #6 van de Gelderse top-100) uit; in mei 2019 volgde haar  debuutalbum ‘Ongelofelijk Fantastisch’ en de zomerhit ‘Bloos maar’ zag in 2010 het levenslicht. Ze blijft aan de weg timmeren, soms met anderen zoals bij Boerenmaasjazz. In deze samenstelling zingt ze voornamelijk jazz. Het repertoire van Boerenmaasjazz & Marieke bestaat uit jazzstandards als Cheek tot Cheek, Summertime, Sway en Autumn Leaves, met uitstapjes naar liedjes als Englishman in New York, Naast Jou, La belle dame sans Regrets en Das alles war nie passiert ohne Prosecco. Gerard de Boer speelt saxofoon; Thed Maas trompet.