22 september 2023

Afscheid raadsleden Nick Bakker en Annelies Visser in Berg en Dal

Afscheid raadsleden Berg en Dal. Foto gemeente Berg en Dal.

Afgelopen donderdag is afscheid genomen van twee raadsleden van Berg en Dal. De gemeente schreef op haar Facebook: We bedanken de raadsleden Annelies Visser (LOKAAL!) en Nick Bakker (CDA) voor alle tijd en toewijding voor ons Berg en Dal. De lijst is te lang om te noemen wat ze in hun periode hebben gedaan. Daarom houden we het bij een algemeen dank je wel. Ze nemen allebei afscheid, om verschillende redenen. Annelies is zo’n 20 jaar actief geweest als raadslid en wethouder. Met af en toe tussendoor een periode zonder politieke rol. Annelies verhuist naar haar geliefde Burg Haamstede en kan zich daarom niet meer inzetten voor de gemeenschap hier. Nick Bakker was sinds begin 2022 raadslid. Hij was sinds 2017 al zogenoemd carrousellid (=wel in de fractie, niet in de raad) en dat wordt hij nu weer. Nick vertrekt als raadslid, omdat hij lid van de Provinciale Staten van Gelderland geworden is.

Tijdens de raadsvergadering van 21 september heeft de uit Ooij afkomstige, en inmiddels in Leuth wonende CDA’er, Nick Bakker afscheid genomen als raadslid van de gemeente Berg en Dal.

Reden voor zijn afscheid was dat Nick bij de laatste provinciale verkiezingen met zijn vierde plaats op de kieslijst is gekozen in het provinciebestuur van Gelderland. Het is hiermee een bijna unieke gebeurtenis dat een jonge telg uit de gemeente Berg en Dal deze gemeente gaat vertegenwoordigen vanuit het provinciehuis in Arnhem. Naast zijn plaats in het provinciebestuur kreeg onlangs hij als toetje op de taart te horen dat hij door het bestuur was geplaatst op de groslijst van de Tweede Kamer.

Voor wat betreft zijn politieke loopbaan kan men in het geval van Nick Bakker spreken van een stormachtige carrière. Al studerende aan de Radboud-Universiteit van Nijmegen, waar hij afstudeerde in politicologie en geschiedenis, sloot hij zich vijf jaar geleden al aan als lid van de carrousel. Tijdens de laatste lokale verkiezingen behaalde hij de kiesdrempel en kwam als jongste telg al direct in de gemeenteraad van Berg en Dal. Tijdens zijn periode in de raad behaalde Nick namens het CDA Berg en Dal een aantal klinkende moties en amendementen binnen. Zo zette de jonge Bakker het behoud- en beheer van de kerkklokken van de kerk in Beek op de agenda, kreeg hij vanwege zijn inzet voor de jeugd om Tiny-houses te bouwen de bijnaam Tiny-Nick, pakte hij met in samenwerking met andere partijen direct het plan op voor de realisatie van een nieuwe sporthal in Ooij, en zet hij zich momenteel met zijn club in voor véél meer woningbouw in met name Millingen aan de Rijn. ‘’Die plaats op de groslijst van de Tweede Kamer is en mooi gebaar, maar nog wel iets te vroeg. Ik wil eerst een aantal vlieguren maken in deze huidige functie, al ben ik wel ambitieus en wil ik intrinsiek ook wat betekenen voor Berg en Dal en voor het land. Ik heb in mijn ontslagbrief aan de burgemeester aangegeven dat het reglementair niet mag om in de raad én in het provinciebestuur te zitten, maar dat ik wél als carrousellid namens het CDA Berg en Dal sterk betrokken blijf bij deze gemeente. Die binding met Berg en Dal en onze CDA-leden zal altijd blijven. We hebben een ontzettend fijne en sociale club waar ik iedere keer met veel plezier naartoe ga, en op die manier kan ik de kennis die ik in Arnhem opdoe delen met mijn fractie’’ aldus een stralende Nick Bakker.