12 september 2023

Maandagmorgen van de Ooijse schuttersfeesten.

Vendelen bij het Ooijse Koningshuis.

Maandag was alweer de laatste dag van de Ooijse schuttersfeesten/kermis.  Er werd gestart met een rondgang vanaf de schutterstent naar het Koningshuis waar een vendelhulde plaats vond voor het koningspaar en de jeugdkoningin en waar de aanwezige leden vervolgens konden genieten van een lunch. Daar ook werd getoast met de erewijn, samen met pastoor Rudo Franken, geschonken in de zilveren beker, welke ontworpen werd door de zoon van diaken Pieter van Iersel en door wijlen Pieter aan de schutterij geschonken werd..  Daarna vertrok het hele gezelschap weer naar de schutterstent, waarna daar verder gefeest werd met het orkest Broadway en DJ John Silvester. zie de foto’s deel 1;  deel 2.  De middag volgt hierna.