11 september 2023

Zondagmiddag, kermis en schuttersfeesten in Ooij.

Installatie van schutterskoning Robert Schel

Onder tropische weersomstandigheden begon de zondag van de Ooijse kermis met de traditionele rondgang  door het dorp, waarbij het zittende keizerspaar Pieter en Marian en de zittende koningin Jacqueline, alsmede de jeugdkoningin Amy, werden opgehaald. Het nieuwe koningspaar Robbert en Monique, alsmede de nieuwe jeugdkoningin Daniek waren al aanwezig en liepen mee in de rondgang. In de Koningin Julianalaan, nabij het kermisterrein, werd voor hen een vendelhulde gebracht met muziek van de drumfanfare van schutterij Eendracht. Daarna volgde de installatie van de nieuwe schutterskoning en koningin, Robert en Monique en de jeugdkoningin Daniek Groothuizen in de schutterstent. Na deze installatie werden beiden door velen gefeliciteerd en volgde een gezellige middag en avond met muziek van de Ooijse band, Timeshake. Zij maakten er een groot feest van en wisten er tot het einde van de avond de stemming er geweldig in te krijgen. Ook de carnavalsvereniging de Deurzakkers kwam langs om te feliciteren. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4 (komen nog) De feestmiddag met Timeshake komen apart.