4 september 2023

Wijnhoeve de Heikant wederom in de prijzen bij wijnkeuring

Tijdens de jaarlijkse Nederlands/Vlaamse wijnkeuring is Wijnhoeve de Heikant uit Groesbeek wederom in de prijzen gevallen. De afgelopen jaren zijn de wijnen al regelmatig beloond met een bronzen medaille. Dit jaar is de Parelwijn rosé, een mousserende wijn, zelfs beloond met de zilveren medaille. Wijnhoeve de Heikant is zeer trots op dit behaalde resultaat. “Jaarlijks scoren we hoog met de wijnen die we maken, maar zilver is toch wel iets om extra trots op te zijn. Ieder jaar is weer hard werken in Nederland om goede wijnen te produceren, dat je dan deze waardering krijgt van onafhankelijk erkende keurders is heel mooi.” aldus Maud Müskens van de Wijnhoeve. Het idee om een mousserende rosé wijn te maken ontstond aan de keukentafel. Middels deze rosé wilden de familie Müskens een keer iets maken dat voor hen onbekend was en goed past op het wijnterras in de zomer. In samenwerking met brouwerij d’n Drul werd de wijn afgemaakt en gebotteld. Maud Müskens: “Daar zijn wij hen natuurlijk zeer erkentelijk voor. Zonder de bierbrouwers hadden we deze mooie waardering niet gehad.” Ook de andere wijnen die ingestuurd zijn vielen in de smaak bij de jury en kregen mooie punten. Zo kreeg de Regent een aanmoedigingsprijs en kreeg de afgelopen jaren de Sauvignon Gris Barrique meerdere keren een bronzen medaille. Ook in de erkende keuring van het gerenommeerd wijnblad ‘Perswijn’ kregen nagenoeg alle ingestuurde wijnen het predicaat ‘goed op internationale schaal’. Wilt u deze heerlijke wijnen nou zelf proeven? Wijnhoeve de Heikant houdt op 16 en 17 september (landelijke open dagen Nederlandse Wijngaardeniers) en op 23 en 24 september (Nederlandse Wijnfeesten) van 11.00 – 17.00u open dag. Elk jaar wordt er door de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten (VNWP) een wijnkeuring georganiseerd waaraan alle Nederlandse en Vlaamse wijnmakers kunnen meedoen. De wijnen worden gekeurd tijdens een sessie van de Landes Prämierung. Dit is een onafhankelijke keuring, uitgevoerd door de professionele staf van de Landwirtschaftkammer  (Weinbauamt) in Neustadt a/d Weinstrasse. De keuring is blind en wordt uitgevoerd door erkende keurders. Op 10 september worden de prijzen uitgereikt op Kasteel Amerongen.