31 augustus 2023

Martien en Gerda Seegers-Gaap uit Leuth 60 jaar getrouwd.

Op woensdag 30 augustus waren Martien (88) en Gerda (85) Seegers-Gaap uit Leuth 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op die datum in 1963 in zowel het gemeentehuis van Beuningen als daar in de kerk. Reden voor  burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal om het bruidspaar op 30 augustus, namens de gemeente Berg en Dal, een bezoek te brengen en hen te feliciteren. Hij had vooraf een bloemstuk en de ingelijste trouwakte laten bezorgen. Martien en Gerda hebben elkaar tijdens de Leuthse kermis leren kennen en na 5 jaar verkering zijn ze getrouwd. Daarna gingen ze in de Margrietstraat in Leuth wonen, waar ze tot december 2020 gewoond hebben om daarna te gaan verhuizen naar een prachtig appartement aan het Kerkplein in Leuth. Ze hebben 1 (pleeg-) zoon, 2 kleinkinderen en een achterkleinkind. Samen waren ze erg actief in het verenigingsleven, waaronder de EHBO en vorig jaar vierden ze nog dat ze 40 jaar lid waren van de Lotusgroep ALSG. In die hoedanigheid (ook als grimeur) trokken ze door het hele land om les te geven en/of er als echte slachtoffers uit te zien.  Beiden hebben een koninklijke onderscheiding en zijn Lid in de Orde van oranje Nassau. Maar ook waren ze lid van de Sokkenummers, VVLK en de biljartvereniging. Mart, hij heeft gewerkt bij transportbedrijf Haukes in Kekerdom, was een aantal jaren actief bij de vakbond. Mart heeft zich in het verleden actief bezig gehouden met het verwezenlijken van het fietspad langs de Kapitteldijk en andere verkeersmaatregelen. Ook was hij actief als chauffeur bij het Rode Kruis en zorginstelling Kalorama. Gerda was jarenlang secretaris van de Leuthse EHBO en was daar tevens zorgvrijwilliger net als in Millingen aan de Rijn. En verder is er nog heel veel over hen te vertellen. Mart en Gerda, diamanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd!