23 augustus 2023

Scooterrijder zwaar gewond in Leuth

De politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval.

Een 53 jarige scooterrijder uit Leuth is dinsdagavond zwaargewond geraakt door een frontale botsing met een bestelbus in Leuth. Het ongeluk gebeurde op de Steenheuvelsestraat, ter hoogte van het Kerkplein en de Plezenburgsestraat. Zowel de scooter als de bestelbus kwamen terecht in de tuin van een boerderij op de hoek van de Steenheuvelsestraat en de Plezenburgsestraat. Omstanders hebben de bestuurder van de scooter nog gereanimeerd, hetgeen later door ambulancepersoneel is overgenomen, waarna de bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis te Nijmegen. Een gewaarschuwde traumahelikopter is niet geland. De bestuurder van de bestelbus,  een 42 jarige Amsterdammer, is aangehouden voor verhoor en onderzoek. De politie, gesteund door de forensische opsporing hebben ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan waardoor de Steenheuvelsestraat 3 1/2 uur afgesloten is geweest. Takelbedrijf Houterman heeft de beide voertuigen afgevoerd. zie artikel de Gelderlander.