22 augustus 2023

Zondag 27 augustus koningschieten schutterij Eendracht in Ooij.

Uitnodiging voor alle inwoners. Koningsschieten Ooij 2023. Zondag 27 augustus a.s. Aanvang 15.15 uur(op het veld achter Dorpshuis ‘De Sprong’) m.m.v. Muziekvereniging Ooijse Toekomst. Want, die den vogel nederschoot, was Koning voor een jaar (uit: A.C. Staring, Het Vogelschieten, Eene Zutphense vertelling). Om 11.30 uur is er een Schuttersmis in de Hubertuskerk. 

Zondag 27 augustus a.s. om 15.15 uur organiseert Schutterij Eendracht het jaarlijks Koningsschieten. Alle inwoners van Ooij (en ook bezoekers van de Ooij) mogen meedoen aan het zogenaamde wipschieten ook wel ‘lepeltjesschieten’ genoemd: met een moderne luchtbuks schieten op metalen ‘lepels’. Elke omgeschoten lepel levert punten op. Wie de meeste punten scoort, wint de wedstrijd. Deelname is gratis. Inschrijving ter plaatse bij het wedstrijdsecretariaat. De vogelschietwedstrijd is voor leden van de schutterij. Voor het afschieten van kop en vleugels zijn prijzen te verdienen. Het schieten van de romp is traditioneel voorbehouden aan die schutters die koning/koningin willen worden. Leden kunnen zich hiervoor opgeven bij het bestuur van de schutterij via secretaris@schutterij-eendracht.nl.  
Er is ook mogelijkheid zich voorafgaand aan de wedstrijd op te geven bij het wedstrijdsecretariaat. Ivm vuurwapenwet geldige legitimatie verplicht.