12 juli 2023

Afscheidsmusical groep 8 basisschool Opweg in Ooij

De leerlingen van groep 8 nemen het applaus in ontvangst na hun afscheidsmusical in dorpshuis de Sprong.

Groep 8 van basisschool Opweg in Ooij neemt deze week afscheid en daarvoor hadden ze speciaal de eindmusical “Expeditie Beachclub” ingestudeerd. Ze speelden dit voor de leerlingen maar op dinsdagmiddag 11 juli was een opvoering voor familieleden en een groep oud-leerlingen. En dat deden ze fantastisch. zie de foto’s deel 1;  deel 2; deel 3.

 

Samenvatting van de musical: In dit vlogprogramma interviewt Annika van Stranden de directeur van museum Kunst aan de kust, Mevrouw Peentjes, over de kunstroof van de eeuw. “Het meisje met de parasol, een portret van 3 miljoen euro, is gestolen!” legt ook onderdirecteur Evelien Netjes uit. Na het interview gaat Evelien nog even uitwaaien op het strand. Als ze de oude vuurtoren in loopt, ziet ze ineens de dief van het schilderij
staan: Handige Harry. Maar wacht eens… kennen die twee elkaar soms? Ze barsten samen in lachen uit! Nou ja zeg, Evelien is helemaal niet zo netjes, ze zit zelf achter de kunstroof. En ze geeft Harry de opdracht het portret te verstoppen in de verlaten vuurtoren. Als de dieven weg zijn, lopen strandwachten Sem, Daan en Pam de vuurtoren binnen. Zij zien het helemaal zitten om van het vervallen gebouw een hippe strandtent te maken. Dat wordt nog een hele onderneming: een Expeditie Beachclub. IJsverkoper Roberto Prima vindt de Beachclub ook een topidee, daar kan hij mooi zijn ijs verkopen. Als ‘ie nog wat
ijs over heeft tenminste… Daan ziet Handige Harry aan voor een klusser die ze een handje kan helpen. Harry ziet ondertussen een kans om Roberto de schuld in de schoenen te schuiven van de kunstroof. De ijsverkoper snapt niks van alle drukte en roept: “Doe de Freeze! Relax en neem een ijsje.” Steeds meer strandgangers weten de Beachclub te vinden. Zoals de zusjes Tila en Tiny TikTok, die tijdens het maken van een grappig filmpje in een stuk glas zijn gestapt. Inspecteur Storm vindt het maar een vreemd stuk glas dat Tila in haar voet heeft. Zou dat een Boem zijn, een aanwijzing voor deze verstrooide speurneus? Hij vraagt zijn compagnon Nancy Speurs om het telefoonnummer van Gladde Tony, een bekende crimineel die vaak handelt in gestolen kunst. Als Evelien Netjes per toeval dat nummer in handen krijgt,
maakt ze natuurlijk gelijk een afspraak. Het wordt haar veel te druk in de Beachclub, zeker nu iedereen binnen moet komen schuilen voor de ‘storm’. Handige Harry vindt haar een superslimme schurk, maar Evelien sneert dat ze niet altijd zo is geweest. Door haar broertje is ze zo gemeen geworden. Hij huilde zó hard door haar afscheidsmusical in groep 8 heen. “En het was Mijn moment”, zingt ze verdrietig.
Inspecteur Storm en zijn Agenten slaan intussen Roberto Prima in de boeien. Zijn vingerafdrukken zaten namelijk op de moker waarmee het beveiligingsglas in het museum kapot is geslagen. Hoe hard hij ook ontkent de dief te zijn, dat is allemaal Blablabla, volgens Nancy Speurs. De rust in de vuurtoren keert terug. Evelien Netjes ontmoet Gladde Tony en zijn handlangers en wil een deal sluiten. De TikTok-zusjes denken echter dat ze een steengoede play-back van een gangsterfilm zien en willen het lekker op hun
TikTok zetten. Daar steekt Evelien gelukkig net op tijd een stokje voor. Maar de deal gaat alsnog niet door, want Roberto Prima blijkt de broer van Gladde Tony te zijn. Oeps… Dat het Evelien allemaal best aan het hart gaat, blijkt uit het verhaal dat ze Harry vertelt over het portret. Dat is namelijk in de Gouden Eeuw geschilderd door Johannes Verzee. Hij verzekerde zijn vrouw dat De zon zal schijnen voor haar. Na deze korte geschiedenisles zit er voor Evelien nog maar één ding op: de hulp inroepen van Inspecteur Storm voordat Gladde Tony haar een kopje kleiner maakt. Maar dan blijkt dat de inspecteur allang weet dat zij eigenlijk de kunstdief is! Hij had een slimme val gezet om haar te ontmaskeren. Als al het bewijs boven tafel is, kunnen Evelien en Harry niet anders dan bekennen. Papa en Mama Netjes doen echter een goed woordje voor ze en met elkaar zingt iedereen Het laatste lied. Althans, dat zou het kunnen zijn. De inspecteur is best bereid een klein oogje toe te knijpen zodat er nog even tijd is voor een Expositie Beachclub!