10 juli 2023

Afscheidsmusical groep 8B de Biezenkamp in Beek.

Meester Sylvain spreekt de scheidende leerlingen toe na de afscheidsmusical

Maandagavond 10 juli vond in het Kulturhus te Beek de afscheidsmusical plaats van groep 8B van meester Sylvain van basisschool de Biezenkamp in Beek. Vol verve werd de musical Happy Holidays gespeeld voor ouders en grootouders , broertjes en zusjes van de leerlingen. Korte inhoud van deze afscheidsmusical: Happy Airport is een klein en gezellig vliegveld waar vakantiegangers elk jaar met een blijde glimlach vertrekken naar een tropische vakantiebestemming. Dit jaar gaat de reis naar Isla Tropicana in de Stille Oceaan! En omdat het vliegveld dit jaar 120 jaar bestaat, is het extra feest! Directrice Leonie Zeppelin en het personeel zorgen voor hapjes, drankjes, slingers en ballonnen en rollen de rode loper uit om alle reizigers te begroeten: niets staat een Happy Holiday in de weg! Maar dan wordt de feestvreugde opeens bruut verstoord door de entree van Arend de Eagle. Hij is de onvriendelijke eigenaar van een groter vliegveld verderop en is sinds jaar en dag de grote concurrent van Happy Airport. En Arend is op oorlogspad. Hij doet een overnamebod om Happy Airport over te kopen en wanneer daar niet mee wordt ingestemd, dreigt hij alles te doen om Happy Airport kapot te maken. Hij gaat meteen voortvarend aan de slag en zet zijn handlangers in om de vakantievlucht naar Isla Tropicana op allerlei gemene manieren te vertragen en als overwinnaar uit de strijd te komen. Er ontstaan lange rijen bij de douane nadat het scanapparaat plots kapot blijkt te zijn, schooiers Vinny Viespeuk en Gore Giel jagen reizigers weg doordat ze na een lange voorbereiding zo ontzettend stinken dat iedereen voor ze op de loop gaat, en de altijd zo zelfverzekerde piloot Bruce Flightway durft plots niet meer te vliegen omdat zijn spiekbriefje opeens kwijt is. zie de foto’s deel 1;  deel 2; deel 3    Dinsdagavond is het optreden van groep 8A