21 juni 2023

Persbericht Landschapsparade 2023

Het hoofdprogramma van de Landschapsparade vindt plaats op zondag 25 juni in en om het Kulturhus in Beek. Op het gratis festival is live-muziek én eten en drinken uit de streek. Er is een doorlopend programma met een streekmarkt, kinderactiviteiten, een Living Lab met insecten en een informatiemarkt over biodiversiteit. Een keur aan activiteiten. De opening van de Landschapsparade wordt om 11 uur verricht door wethouder Irma van de Scheur. Daarna gaan de deelnemers op pad onder leiding van enthousiaste gebiedskenners. De wandelingen gaan o.a. door de Heerlijkheid Beek, het Palland, naar de Duivelsberg en naar het brongebied in Ubbergen. Je hoort mooie verhalen over de natuur en landschap, de historie van het dorp Beek én over de biodiversiteit. Per fiets naar Persingen en verder in de Ooijpolder ontdek je hoe het gaat met de natuur in het boerenland. Voor deze activiteiten moet men zich vooraf inschrijven. Hart voor natuur en landschap. Biodiversiteit het centrale thema. Om half twee vertelt Wethouder Erik Weijers over de achtergrond van de campagne ‘Natuurlijk Berg en Dal’. Op de landschapsparade vieren we onze mooie natuur en het gevarieerde landschap, waar we trots op mogen zijn. De groene gemeente Berg en Dal gaat inzetten op meer biodiversiteit; in het buitengebied, in bermen en plantsoenen, maar ook in tuinen. De gemeente gaat inwoners helpen de tuinen natuurvriendelijker te maken. https://landschapsparade.nl/