13 juni 2023

Natuurbrand in bos langs Meerwijkselaan Berg en Dal.

Een van de brandhaarden. Foto: Waldie Rutten

Een natuurbrand heeft maandagmiddag een bosperceel van 0ngeveer 500 vierkante meter in de as gelegd bij de manege aan de Meerwijkselaan in Berg en Dal. Op dat perceel lagen een aantal boomstammen te wachten om voor de buren als brandhout te dienen, maar, o.a. deze hebben voortijdig brand gevat. Een voorbijganger ontdekte het vuur rond 17.00 uur en sloeg alarm, waarna diverse brandweerkorpsen uit de omgeving uitrukten om de brand te blussen. Gezamenlijk hadden ze deze behoorlijk snel onder controle. Het nablussen nam meer tijd in beslag. Tijdens de brand moest een aan naastgelegen rieten dak nat worden gehouden. Het leek er op dat er 4 brandhaarden waren. zie de Gelderlander. zie de foto’s