8 mei 2023

Bevrijdingsfestival in en om het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

Met verbazing keek men naar het Leven Statue bij het Vrijheidsmuseum dat soms van houding wisselde.

Op 5 mei werd de 78 jaar Bevrijding in en om het Vrijheidsmuseum te Groesbeek gevierd. Van 10.00 tot 16.00 uur was er een feestelijk programma: Zo waren er Live muziekoptredens van Pierre et les Optimistes, William Smulders & band en Batavorum Pipes and Drums Nijmegen, was er Markt met lekkere hapjes en drankjes, pannenkoeken van De Pannenkoekenbakker en ijsjes van lokale IJsboerderij Foxhill, Opa’s en Oma’s vertelden verhalen uit oorlogstijd aan nieuwsgierige kinderen, er konden Stoepkrijttekeningen gemaakt worden over vrijheid. Tevens was er Ballonnen vouwen met Clown Kiko, er was Levend standbeeld te bewonderen, er was een gratis Fotoshoot met greenscreen. In het museum was de spannende nieuwe wisselexpositie ‘Dubbelspion’ geopend voor avonturiers en er waren open rondleidingen (ook speciaal voor kinderen) langs de highlights in de vaste expositie. De spraakmakende Russische tank was te bezichtigen. Grateful Generation Tours reed de mensen rond in een authentieke Willy’s Jeep uit 1942.  De bezoekers konden genieten op het terras van het prachtige panorama. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3.