8 mei 2023

Leerlingen Montessori bouwen zeepkist voor Pluryn.

Afgelopen jaar werd er in Groesbeek een zeepkisten race georganiseerd. Vanuit Pluryn kwam toen eigenlijk meteen de vraag of de leerlingen van het Montessori College Groesbeek ook voor hun een zeepkist konden bouwen voor de race van 2023. Natuurlijk is dit precies wat we in Groesbeek graag doen. Wel moest het dit keer een 2 persoons zeepkist worden, dus er moesten weer nieuwe ontwerpen en tekeningen gemaakt worden. Een kleine groep onderbouw leerlingen (Leerjaar 1 en 2) zijn bijna elke donderdag middag bezig geweest om te zorgen voor een stevig en vooral veilig onderstel. En het resultaat mag er zeker weer zijn. Middels deze opdracht hebben leerlingen dus al in de onderbouw op een serieuze maar vooral op een leuke manier kennis gemaakt met (metaal)techniek.  Onlangs is deze zeepkist opgehaald door medewerkers van Pluryn en wordt er op dit moment hard gewerkt door mensen van  ‘T Trefpunt en Groesbeek Werkt, om de zeepkist verder af te bouwen en te voorzien van beplating en flitsende kleuren. Wederom een knap staaltje samenwerking in dit mooie dorp. De zeepkistenrace staat voor dit jaar gepland op 25 juni 2023.