8 maart 2023

Gemeente Berg en Dal gaat nieuwe laadpalen aankondigen met borden

Laadpaalbord

De gemeente Berg en Dal gaat de komst van nieuwe openbare laadpalen voor elektrische auto’s voortaan aankondigen met borden. De borden komen op de plek  voor de toekomstige laadpaal te staan. Op die manier kunnen inwoners zien dat er een openbare laadpaal in hun straat komt én waar die precies komt. Een openbare laadpaal staat op openbaar terrein, bijvoorbeeld bij een parkeerplaats. Openbare laadpaal zijn te gebruiken door iedereen met een elektrische auto. Voor de plaatsing van een laadpaal moet een verkeersbesluit worden genomen. De gemeente plaatst de aankondigingsborden in de bezwaarperiode van een verkeersbesluit. Dit betekent dat inwoners nog bezwaar kunnen maken tegen de komst van de laadpaal. Laadpaal aanvragen. Heeft of krijgt een inwoner een elektrische auto en is opladen op eigen oprit niet mogelijk? Dan kan de inwoner een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente via
www.bergendal.nl/oplaadpalen. Er komen steeds meer elektrische auto’s. Daarom zijn er meer (openbare) laadpalen nodig.