8 februari 2023

Gerrit en Mientje Wijers – Nillessen 65 jaar getrouwd.

Bruidspaar Wijers-Nillissen samen met wethouder en loco burgemeester Ria Barber

Namens de gemeente Berg en Dal bracht loco burgemeester Ria Barber van de gemeente Berg en Dal op woensdag 8 februari 2023 een bezoek aan het briljanten bruidspaar Gerrit Wijers ( 87 ) en Mientje Nillessen ( 84 ) aan de Spoorlaan in Groesbeek om hen namens de gemeente te feliciteren. Vooraf had  ze namens de gemeente een bloemstuk op het adres van het bruidspaar laten bezorgen. Het paar had elkaar  68,5 jaar ontmoet in de zaal van Joop van Jan van Toon ( Wilhelminazaal ) in het centrum van Groesbeek. Daarna hebben ze 3,5 jaar verkering gehad. Na hun huwelijk, dat plaats vond in Groesbeek, zijn ze bij de ouders van Mientje aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek bij het spoor in gaan wonen. Daarna zijn ze verhuisd naar hun zelfgebouwde woning aan de Cranenburgsestraat tegenover zwembad De Lubert.  En sinds kort wonen ze in een prachtig, onlangs opgeleverd, appartement aan de Spoorlaan. Gerrit heeft jarenlang in de bouw gewerkt, o.a. bij dakdekkersbedrijf  Wijers–Eikhout. Mientje werkte in die tijd bij Wellen & Co en later bij schoenfabriek Bauze aan de Spoorlaan in Groesbeek. Daarnaast werkte ze veel in de horeaca bij feesten en bruiloften. Samen hebben ze twee kinderen, een dochter en een zoon, 4 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Gerrit zijn hobby was voetbal; eerst bij Germania en later bij Achilles’29 en ging daarnaast graag biljarten samen met zijn zwager Jan. Mientje hield van veel sport, vooral voetbal, zowel op televisie als op het veld. Daarnaast was ze ook een lange tijd lid van een gym club waar ze trefbal het leukste vond. Het feest werd op zondag 12 februari gehouden in de Comm in Groesbeek. Briljanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd!