8 februari 2023

Samenwerkingsovereenkomst gemeente Berg en Dal en Delta Netwerk getekend.

Wethouder Ria Barber en Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk
De gemeente Berg en Dal en DELTA Netwerk hebben op woensdag 8 februari een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in de raadszaal van het gemeentehuis. DELTA Netwerk wil glasvezel aanleggen in Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. In de overeenkomst staan de afspraken over de aanleg van glasvezel. Maar het is nog niet zeker dat de glasvezel er ook echt komt. De aanleg kan alleen doorgaan als voor 15 februari 20% van de huishoudens uit de dorpen voor glasvezel kiest. Wethouder Ria Barber en Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk, vierden deze woensdag de ondertekening van de overeenkomst. Ze deden dit symbolisch door glasvezelkabels met elkaar te verbinden. Op 9, 13 en 14 februari zijn er nog informatie- en inschrijfavonden voor de inwoners.

De gemeente en DELTA Netwerk hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. DELTA Netwerk wil glasvezel aanleggen in Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. In de overeenkomst staan de afspraken over de aanleg van glasvezel.

Maar het is nog niet zeker dat de glasvezel er ook echt komt. De aanleg kan alleen doorgaan als voor 15 februari  20% van de huishoudens uit de dorpen voor glasvezel kiest.

Wethouder Ria Barber en Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk, vierden de ondertekening van de overeenkomst. Ze deden dit symbolisch door glasvezelkabels met elkaar te verbinden.

Met de samenwerkingsovereenkomst is de vervolgstap gezet voor de samenwerking tussen de gemeente en DELTA Netwerk. Beide partijen zijn blij met de ondertekening van de overeenkomst. Ria Barber: “Het is goed om afspraken te maken over de aanleg van glasvezel. Alle juridische en financiële kaders staan hierin vastgelegd, zodat straks DELTA Netwerk de mogelijke uitrol van het netwerk kan realiseren. Piet Grootenboer: “Met deze overeenkomst is de mogelijke aanleg van glasvezel niet alleen goed geregeld, maar is ook een wederzijds vertrouwen uitgesproken. Ik hoop volgende week goed nieuws te kunnen brengen dat we daadwerkelijk kunnen starten met de aanleg van glasvezel in de kernen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. We hebben echter nog wel wat aanmeldingen nodig. Inwoners kunnen nog voor 15 februari een abonnement afsluiten. Hiermee krijgen ze aanleg- en aansluitkosten ter waarde van € 650,- cadeau. Doe dit, zodat we dit voorjaar kunnen starten met de aanleg van glasvezel.”

Vragen- en inschrijfavonden op 9, 13 en 14 februari

DELTA Netwerk organiseert vragen- en inschrijfavonden voor de inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. Inwoners die nog vragen hebben over glasvezel of hulp nodig hebben bij het kiezen van een glasvezelabonnement zijn van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur op:   

  • Donderdag 9 febuari bij Kulturhus Leuth, Haafakker 25
  • Maandag 13 februari bij Kulturhus Kekerdom, Schoolstraat 7
  • Dinsdag 14 februari bij Dorpshuis Sprong in Ooij, Prins Bernhardstraat 3.

Aanmelden is niet nodig. U kunt zo binnenlopen. Ook is het Glasvezel Informatiepunt in het Kulturhus Beek extra geopend en kunnen inwoners de Glasvezel Informatiebus bezoeken. Op deltanetwerk.nl(externe link) staat meer hierover.

Kijk voor meer informatie op deltanetwerk.nl(externe link)