5 februari 2023

Onttrekking Berg en Dalse Kerk aan de eredienst.

Het “Allerheiligste” wordt de kerk uitgedragen naar sacristie.

Zondagmorgen vond in Berg en Dal een Heilige Mis plaats bij gelegenheid van de onttrekking van de kerk “Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hartkerk” van de Parochie Heilige Drie-eenheid, aan de eredienst. Celebranten waren pastoor J. Grubben en zijn voorganger pastoor  N.Swagemakers, alsmede H. Welling di. Muzikale medewerking werd verleend door het Gemengd Koor van Berg en Dal, Kamerkoor Kalliope en muziekgezelschap Edelweisz. De kerk zat voor deze gelegenheid helemaal vol. Zo is er na 95 jaar een einde gekomen aan 95 jaar Parochiegemeenschap Berg en Dal en 55 jaar van de huidige kerk op deze plaats. zie de foto’s deel 1;  deel 2.    zie het verhaal in de Gelderlander.