13 november 2022

Sinterklaas in Groesbeek

Sinterklaas in Groesbeek.

Het was ontzettend druk zondagmiddag op het Dorpsplein in Groesbeek. Vanaf 16.00.u. begon daar het programma rond de aankomst van Sint Nicolaas. Na enkele jaren bij de plaatselijke kringloopwinkel te zijn ontvangen werd Sinterklaas dit jaar weer welkom geheten in het centrum van het dorp. De aanwezige kinderen werden vermaakt met dans, met zang en toneel, tot dat de Sint rond 17.00.uur te paard op het Dorpsplein arriveerde. Daar werd hij toegesproken door burgemeester Mark Slinkman, die vertelde, dat hij zelf ook heel veel tekeningen voor Sinterklaas had gemaakt. De Sint herinnerde hem nog wel als de kleine Mark, die vroeger ook voor hem gezongen had. De ontvangst vond deze keer op een speciaal podium en niet op het balkon van het gemeentehuis, waar de burgemeester van te voren al enige tijd naar het schouwspel op het plein stond te kijken. Daar werd hij door de Sint geroepen om naar het podium te komen. Er werd nog lang gefeest op het plein en alle kinderen mochten met Sinterklaas op de foto. zie de foto’s