30 oktober 2022

 Marketentster treffen in Angeren.

Marketentster treffen in Angeren

Met heupvaatjes en mandjes waaruit een stokbrood steekt, marcheerden zondag marketentsters van diverse schutterijen uit heel Gelderland op uitnodiging van het schuttersgilde St. Bavo door Angeren. De vrouwen waren dit keer hét middelpunt van het schuttersfeest. Onder hen ook de marketentsters uit Millingen aan de Rijn (schutterij OEV) en Ooij. ( schutterij Eendracht). Voorafgaand aan deze parade door het dorp waren er eerst officiële plichtplegingen in het dorpshuis van Angeren en werd Karin van Dijk als nieuwe beschermvrouw van de marketentsters geïnstalleerd. Daarna werd een zeer “luchtige” eucharistieviering gehouden met pastoor Donders als celebrant. Tijdens de rondgang door het dorp werd halt gehouden bij de dijk, waar een groepsfoto werd gemaakt. Terug in het dorpshuis werd er geluncht, gevolgd door een feestmiddag in het dorpshuis.  Eigenlijk zou St. Bavo het marketentster treffen vorig jaar, ze bestonden toen 65 jaar, maar corona voorkwam dat. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4deel 5;  deel 6;  deel 7