30 oktober 2022

Deel steenfabriek Erlecom gesloopt.

De oude steenfabriek wordt gesloopt.

De oude steenfabriek van Erlecom, die al vele jaren buiten gebruik is en in verval is geraakt, wordt momenteel gesloopt. Op het terrein van Wienerberger worden nog steeds stenen gemaakt, maar in een aangesloten nieuwere fabriek. Het oude gedeelte was bouwvallig en daarom wordt het gesloopt. Met de sloop van het gebouw van de oude oven verdwijnt één van de laatste souvenirs aan de bloeiende steenindustrie in de polder. Een groot deel van bevolking verdiende in de vorige eeuw een inkomen ‘op de steenoven’. Steenfabriek Erlecom bestaat sinds 1852.de fabriek was ruim 100 jaar in handen van Terwindt en Arntz. Dit bedrijf had meer steenfabrieken langs de Waal. Dat bedrijf ging in 1985 failliet. Daarna ging het door onder de naam Boral Nedusa en Hanson, waarna Wienerberger, één van de grootse baksteenproducten ter wereld, Erlecom in 2002 over nam. Het nieuwe Erlecom is de enige fabriek in de polder die nog actief is.