4 oktober 2022

Hoe maken we van de Mallemolen het bruisend hart van Groesbeek?

De gemeente Berg en Dal gaat cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek verbouwen. Het gebouw moet mooier, duurzamer en gezelliger worden. Met plaats voor zoveel mogelijk activiteiten. De gemeente nodigt iedereen uit om met ideeën te komen om van De Mallemolen weer het bruisend hart van Groesbeek te maken. Op www.samenbergendal.nl kan iedereen zijn of haar idee indienen. Wat missen inwoners nu? Waarvoor zouden ze vaker naar De Mallemolen komen? Wat zouden ze zelf willen organiseren? Wat is daarvoor nodig? De gemeente is ook op zoek naar nieuwe huurders. Op de samenbergendal.nl kan iedereen de ideeën indienen, ideeën van anderen bekijken, erop stemmen en reageren. De gemeente heeft met de huidige en mogelijk toekomstige gebruikers gesproken. Op verzoek van de gemeenteraad gaat de gemeente een aantal ontwerpen van het gebouw uitwerken. Bij alle ontwerpen kiest de gemeente voor zoveel mogelijk openheid. En voor ruimtes die gebruikers voor verschillende activiteiten kunnen gebruiken. Multifunctioneel dus. Bij de verbouw moet de gemeente natuurlijk rekening houden met wetten en regels. Maar daarbinnen wil de gemeente zoveel mogelijk ruimte bieden voor nieuwe ideeën van inwoners. En voor nieuwe huurders. Op basis van alle wensen en ideeën maakt de gemeente een definitief ontwerp. Als alles helder is, neemt de gemeenteraad in het voorjaar van 2023 een besluit. Daarna kan de gemeente een aannemer zoeken en in 2024 beginnen met de bouw.