15 augustus 2022

PolderPop in Leuth.

Afgelopen weekend was er weer een nieuwe editie van PolderPop in Leuth achter de garage van Booltink op het industrieterrein in Leuth. Met nieuwe organisatoren en zonder de overleden “Mister PolderPop”, Erik Brugman, die de afgelopen jaren als grote initiator dit festival heeft groot gemaakt. (Hij organiseerde het al 32 jaar geleden) Een grote parachute zorgde voor extra schaduw en er waren kranen, voor gratis drinkwater waarmee de organisatie van het gratis muziekfestival ingespeeld heeft op de hoge temperaturen. Zowel zaterdagavond, het eerste deel van het festival, alsmede op zondag was er weer veel belangstelling. Het nieuwe organisatieteam zet PolderPop voort ‘in de geest van Erik’. Hij wordt duidelijk gemist. ,,We hebben ontzettend veel moeten uitzoeken en leren hoe je dit organiseert”, zegt mede organisator Pieter Derks. ,,De helft van de bands had Erik al geselecteerd, wij hebben de andere helft erbij gezocht.” Op zaterdag speelden de bandjes DIX, Etan Huijs, Steel Going Strong en Olav & The Blues Cruise z en op zondag,Youth Reserved, Copperhead County, Echo Empire, Einfach Kurt, The Stone Souls, Liquid Love Machine, The Masters of Sparks & Sonic Whip. Beide dagen werden de foto’s gemaakt door Herman Leensen. Zie de foto’s van zaterdagavond; zie de foto’s van zondag.