6 maart 2022

Jubilarissen bij Faces to Graves

v.l.n.r Liesbeth Huisman, Sigrid Norde en Gijs Krist.

Op zaterdag 5 maart kwam het Research Team van de stichting “Faces To Graves” na lange tijd weer bij elkaar waarbij door corona een groot aantal leden verstek moest laten gaan. Toch hebben ze er met elkaar een feestje van gemaakt, want het is precies vijf jaar geleden dat ze de allereerste bijeenkomst hadden van het “Research Team”. In het begin hebben ze veel hulp gehad van de organisatie van de Canadese begraafplaats in Holten. Zij hadden ervaring in het samenstellen van de levensverhalen. Inmiddels hebben ze een Format en instructies beschikbaar, er is een Redactie/Vertaal Team en staat alle informatie in Digitale mappen in Dropbox, waardoor de leden van het RT er altijd bij kunnen. Er was zaterdag 5 maart een Power Point presentatie met een terugblik in de geschiedenis van de Faces To Graves en de aanloop daar naar toe. Er is veel gebeurd in de tussentijd en ze hebben een flinke groei doorgemaakt en dat vraagt om meer vrijwilligers voor diverse taken. Er werden deze zaterdag een aantal leden van het Research Team in het zonnetje gezet: Liesbeth Huisman, eerst woonachtig in de Ooij, nu in Arnhem-Zuid.  Zij meldde zich aan in april 2020 en heeft inmiddels al 25 levensverhalen op de website staan. Daarom werd zij onderscheiden met de “Faces To Graves coin”, een prachtige tinnen penning, ontworpen door De Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn. Sigrid Norde uit MIllingen aan de Rijn kreeg al eerder de FTG coin uitgereikt voor het schrijven van 25 levensverhalen, maar deze zaterdag kreeg ze een nieuw certificaat omdat ze inmiddels haar 50e levensverhaal heeft geschreven. Gijs Krist uit Heerewaarden kreeg ook al eerder de FTG coin uitgereikt voor het schrijven van 25 levensverhalen, maar deze keer kreeg ook hij een nieuw certificaat omdat hij inmiddels zijn 50e levensverhaal heeft geschreven.